Welkom op mijn website.
Mijn opa spaarde vroeger oude ansichtkaarten van Kampen.

Toen ik die oude albums weer eens doorbladerde ontstond er een plan voor een leuk projectje in de komende maanden. Ik ga van de kaarten die ik het mooist vind de plek opzoeken en daar een foto maken van de huidige plek. soms met de drone, soms met mijn fototoestel.
Om te beginnen een kaart vanuit de lucht. Jaren geleden gemaakt vanuit een vliegtuig door de Fototechnische dienst Rotterdam van de KLM, door mij gemaakt met m’n drone.

Achterop de ansichtkaart staat 10 april 1932 geschreven, maar wellicht is de foto nog ouder…
Door mij in 2024 gefotografeerd vanuit een ander perspectief, met een grotere lens, maar wel vanaf ongeveer hetzelfde plekje.

’t Voelt een beetje onwerkelijk als je op de foto’s gewoon nog steeds dezelfde gebouwen van 92 jaar geleden ontdekt. Kijk maar naar de toren, maar ook rechts onderin naar het oude treinstation…
Maar wat is er ook veel veranderd: de brug, de IJsselkade, toen bijna leeg en met een grote kraan rechts van de brug, enz.
Wordt vervolgd!

Een kaart van het stuk IJsselkade waar de kraan stond, jaartal van de kaart is mij niet bekend, de foto's zijn met m’n drone gemaakt naast de brug.

Eigenlijk had ik nog meer boven de brug moeten vliegen, maar dat wilde ik niet. Er zijn regels voor het vliegen met een drone….

Hoe langer ik naar de foto’s kijk, hoe meer de verschillen me opvallen. Let maar eens op het Stedelijk Museum, daar is een verdieping bovenop gekomen en het dak is ook heel anders. Vergelijk de gevels van de huizen aan de kade eens, wat jammer van die mooie gevel boven café de Unie, op de hoek van het pleintje voor de brug...

Ook de kade zelf is flink veranderd.

Wat me ook opvalt is het deel van de toren waar de klokken hangen, dat was vroeger blijkbaar veel donkerder?

Wordt vervolgd.